Boekenpraat: Meisje zonder verleden (Michael Robotham)

Het verhaal

Evie Cormac gaat al een aantal jaar van pleeggezin naar jeugdinstelling. Nergens houdt ze het lang vol. Men weet niet wie ze is. Ze is zes jaar geleden gevonden in een huis, maar vertelt niemand wie ze is. Familie meldt zich niet. Het lijkt te gaan om een kind dat bij niemand hoort.

Nu is Evie achttien jaar. Dat weet niemand zeker, maar Evie heeft besloten dat ze nu achttien is en dus oud genoeg om op eigen benen te staan. Psycholoog Cyrus Haven, in dienst van de politie, moet beoordelen of Evie echt klaar is voor een zelfstandig leven. Evie maakt het hem echter niet gemakkelijk en stelt hem op allerlei manieren op de proef.

Evie heeft de bijzondere gave dat ze precies weet wanneer iemand liegt. Dat maakt voor Cyrus een gesprek met haar vooral ingewikkeld. Toch kan hij deze gave wellicht ook gebruiken.

Terwijl Cyrus bezig is met de zaak van Evie, vraagt ook een andere zaak om zijn aandacht. Een meisje wordt gevonden in een park. Ze is vermoord, maar de zoektocht naar de dader blijkt ingewikkelder dan gedacht.

Mijn mening

Twee interessante tieners
Het boek vertelt het verhaal van twee tieners. Hoewel ze niets met elkaar te maken hebben, hebben ze beiden een boeiend levensverhaal, dat veel vragen oproept. Ik wilde zo snel mogelijk meer over beide meisjes weten.

Psycholoog bij de politie
Thrillers over rechercheurs lees ik vaak, maar ik vond het leuk om een thriller te lezen vanuit het standpunt van een psycholoog. Interessant om te lezen hoe deze mensen hun werk doen en proberen mensen te doorgronden. Het komt in dit verhaal ook zeer geloofwaardig over.

De afloop was me duidelijk
Lang blijft de afloop van het verhaal in het boek onzeker, maar ik moet bekennen dat ik als lezer al vrij ver voor de echte onthulling meer wist dan ik eigenlijk al had willen weten. Is dat omdat ik (te) veel thrillers lees of geeft de schrijver misschien toch iets meer informatie weg dan zou moeten?

Conclusie
Een spannend, makkelijk lezend boek, vanuit het standpunt van Evie en Cyrus geschreven. Boeiende personages vertellen een goed verhaal. De afloop is niet helemaal een verrassing, maar ondanks dat zou ik dit boek wel aanraden. De personages zijn dat echt waard. En, goed nieuws voor mij: er blijkt in de zomer een vervolg op dit boek te verschijnen. Daar ben ik blij om, want over één van de personages wil ik echt nog veel meer weten.

Meer informatie over Meisje zonder verleden

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Meisje zonder verleden’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Meisje zonder verleden
Auteur:
Michael Robotham
Uitgeverij:
Cargo
Genre:
Thriller
Pagina’s:
397

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

4 gedachten over “Boekenpraat: Meisje zonder verleden (Michael Robotham)

  1. Omdat er zo’n detective/psycholoog in zit vind ik het wat minder goed klinken. Ik haak altijd af op boeken waarin 1 persoon een mysterie moet oplossen om de 1 of andere reden…

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.