De ultieme droom…

Als klein meisje wilde ik ‘later als ik groot ben’ bij de Wibra achter de kassa staan. Waarom specifiek de Wibra weet ik niet, maar het was zo. Toen ging ik naar school. Vanaf de eerste dag wist ik dat ik juf wilde worden. Die droom is gebleven (en uitgekomen!), maar er was stiekem altijd nog een andere droom. Een droom die wat meer op de achtergrond aanwezig was, maar hij was er wel.

Verhalen vertellen

Ik zie mezelf nog zitten. Het was zomervakantie en mijn laatste dag in groep vier was voorbij. Thuis had ik een schriftje. Het schrift ging open en in al mijn jeugdige enthousiasme besloot ik dat ik in dat schriftje een boek ging schrijven.

De meeste klasgenoten begonnen diep te zuchten als we een opstel moesten schrijven, maar ik vond het fantastisch. Ook later, op de middelbare school, tikte ik met alle plezier verslagen. Verhalen vertellen was altijd een soort hobby van me.

Ik schreef heel veel verhalen. Ik maakte er nooit één af. Eigenlijk ben ik ook meer van de korte verhalen, zoals blogs. Ik heb een poosje columns geschreven en vond dat heel erg leuk. De ultieme droom, die al heel lang op de achtergrond verstopt zat, kwam weer wat meer tot leven.

Ik wil schrijven

Nou, daar is ie dan. Ik ga het maar gewoon op het scherm knallen. Mijn ultieme droom is om op een dag mijn geld te kunnen verdienen met schrijven. Schrijven is een hobby, maar ik doe het ook zó graag dat ik er mijn werk van zou willen maken.

Begin dit jaar startte ik met mijn blog. Doodeng vond ik het, want wie wilde mijn blog nou lezen? Uiteindelijk gaf de huisarts het laatste zetje. Hij overtuigde me ervan dat ik het gewoon moest gaan proberen. Het schrijven werd daarmee een vast onderdeel van mijn dagen en nog steeds vond en vind ik het heel erg leuk. Soms kriebelt het om er meer mee te doen. Tegelijk weet ik dat het er nu de tijd niet voor is. Ja, ik vind het leuk om te schrijven, maar zodra er druk op komt te liggen, wordt het plezier al minder. Dan levert het vooral stress op.

Ik heb een poosje geleden overwogen om op alle werkdagen te gaan bloggen. Ik had zoveel inspiratie en ik liep en loop zo vreselijk ver voor met mijn blogs. Ze worden weken eerder geschreven dan gepubliceerd. Toch besloot ik niet over te gaan op dagelijks bloggen. Ik was bang dat de druk dan te hoog zou worden en dat het plezier zou verdwijnen.

De ultieme droom dus

Schrijven blijft toch mijn ultieme droom. Als ik weer meer druk kan hebben, zou ik zó graag willen onderzoeken of ik op de één of andere manier mijn passie voor schrijven kan inzetten om een baan te vinden. Dat vind ik eng om te zeggen, want dat maakt het allemaal zo echt. Maar aan de andere kant wil ik het júist zeggen, want je weet maar nooit wie er dan via-via ‘opeens’ met een prachtige baan op de proppen kan komen. Dus ja, mensen, ik wil schrijven. Ik dacht altijd dat niemand het wilde lezen, maar inmiddels bewijst mijn blog het tegendeel. Schrijven dus. Op een dag. Tot die dag droom ik nog lekker even verder, want dromen is ook fijn.

28 gedachten over “De ultieme droom…

 1. Heel goed om het wel gewoon te delen, want inderdaad: je weet maar nooit waar het toe leidt. Zou een schrijvende communicatiefunctie bij een onderwijsorganisatie in de toekomst niet heel goed bij je kunnen passen?

  Ik verdien overigens mijn geld met schrijven – ik ben content manager/copywriter – maar ook voor mij blijft er nog wel een stukje droom over…

  Like

  1. Ja, je beschrijft daar een baan waar ik in het verleden ook regelmatig naar heb gekeken.
   En ik denk dat er stiekem altijd nog iets te dromen over zal blijven, voor iedereen.

   Like

 2. Leuk Naomi! Is het een idee om alvast eens een hobby cursus creatief schrijven te doen bij de LOI? Of is dat misschien ook te stressvol?

  Like

  1. Ik heb een cursus `Schrijven voor het web’ gedaan bij de LOI, in het voorjaar. Die heb ik afgerond, maar helaas bleek dat nog wel wat te veel druk voor me te zijn. (Onzin trouwens, want er stond drie maanden voor en ik was binnen drie weken klaar🙈, maar ja, gevoel he…)

   Like

  1. Ja, dat klopt ja. Daar heb ik me nooit echt goed in verdiept, maar daar ga ik in de toekomst zeker eens naar kijken.

   Like

 3. Dat van die opstellen schrijven herken ik, dat had ik ook, vond het heerlijk. En ik schrijf wel graag maar weet wel zeker dat ik géén boek zou kunnen schrijven, columns misschien maar ja, ook daar zit niemand op te wachten. Maar heerlijk dat de blogoptie er is. Ik vrees dat échte schrijvende banen toch met een kaarsje gezocht moeten worden.

  Like

 4. Leuke blogpost! Ik heb een paar ultieme dromen die me al van kinds af aan achtervolgen. De grootste is (uiteraard 😛 ) om schrijfster te worden, en daarnaast roep ik ook al ontzettend lang dat ik ooit wil leren grimeren. Beide dromen vallen in de categorie ‘daar valt toch geen geld mee te verdienen / kun je niet beter iets nuttigs doen?!’, maar eigenlijk is het doodzonde om die dromen “dus” maar te negeren en erover te zwijgen. Oefening baart kunst, er leiden meer wegen naar Rome, en wie niet waagt, die niet wint. 🙂

  Like

  1. Zo, hupsakee. Zo is ‘t, al die leuke cliché uitdrukkingen. En grimeren is ook tof, maar ook zo’n toevalstreffer als je daar je geld mee wilt kunnen verdienen.

   Like

 5. Jij kunt schrijven.
  Zei ik al een paar keer eerder meen ik.
  Fijne dromen die wellicht omgezet kunnen worden in de realiteit.
  Succes!!

  Like

  1. Ja, dat zei je inderdaad al eerder. Deze week nog. Moest wel grinniken, want toen stond deze blog al lang klaar😊. Maar dankjewel; mede dankzij deze complimentjes blijft de droom levend.

   Like

 6. Wie weet komt er wel een job op je pad waar schrijven een leuk onderdeel van uit maakt. Mijn job op zich is iets heel anders dan schrijven, maar omdat ze weten dat ik dat wel heel graag doe komen ze vaak bij mij aankloppen als er iets geschreven moet worden en dan kan ik me daar ook in uitleven.

  Like

 7. Opstellen schrijven, geweldig vond ik dat. En stiekem was ik altijd zo trots als mijn meester mijn opstel dan als voorbeeld gebruikte.
  Ik heb ook altijd iets met schrijven gehad en ik kan mij geen leven zonder indenken. Ik hoop dat jouw blog misschien wel leidt tot meer, tot misschien wel het uitkomen van je droom.

  Like

  1. Mijn opstel als voorbeeld gebruiken vond ik dan weer eng. Daar was ik stiekem te verlegen voor😉.

   Like

 8. Ik vind het ook heerlijk om te schrijven en houd mijn halve leven al een dagboek bij. Lekker van je afschrijven en je gedachten ordenen… Het is lastig om in deze tijd als schrijver je geld te verdienen, maar het is voor mij ook een droom.

  Like

 9. Je hebt al zulke mooie stappen gezet , en moet je zien hoe goed dit gaat . En het andere als het zo moet zijn dan komt dit ook nog op jouw pad

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.