Boekenpraat: De therapeut (Helene Flood)

Het verhaal

Sara woont met haar man Sigurd in een groot huis. Ze erfden het huis van de opa van Sigurd en het huis geeft hen de mogelijkheid om hun dromen waar te maken. Sara start haar eigen praktijk aan huis om als psycholoog tieners te kunnen helpen. Sigurd jaagt zijn eigen dromen na en tussen al het werk door vraagt het huis om een flinke opknapbeurt.

Op een heel gewone vrijdag vertrekt Sigurd van huis voor een weekend met vrienden. Na aankomst op de plaats van bestemming spreekt hij een lief berichtje in op de voicemail van Sara. Als Sara hem terug probeert te bellen, krijgt ze hem niet te pakken. Later bellen de vrienden van Sigurd. Volgens hen is Sigurd nooit op de plaats van bestemming aangekomen.

Sara weet niet meer wat ze moet denken. Liegt Sigurd? Waar is hij? Komt hij nog terug? Daar komt bij dat er ineens vreemde dingen in huis gebeuren. Sara weet dat ze op haar geheugen kan vertrouwen, maar twijfelt nu aan alles. Zijn er nu wel of niet dingen in huis veranderd? Zit er iemand achter Sigurd aan? Of misschien achter Sara zelf?
Sigurd wordt later gevonden. Hij is vermoord. En vanaf dat moment is voor Sara niets meer zeker.

Mijn mening

Spannend en verrassend
Bij het lezen van de eerste pagina had ik een vaag idee van wat er zich in het boek af zou gaan spelen. Ik bleek er al snel volledig naast te zitten. Juist die verrassende wendingen gaven het boek voor mij een spanning die ervoor zorgde dat ik zo snel mogelijk wilde weten hoe het verhaal verder zou gaan. Het verhaal speelt zich af in het heden en af en toe is er een korte terugblik naar een aantal jaren eerder. Zo leer je de personages goed kennen.

Meeslepend
Tijdens het lezen van dit boek heb ik een paar keer willen roepen naar de politie, om hen op het (in mijn ogen) juiste spoor te zetten. Dat wil dus zeggen dat dit boek meeslepend is en je als lezer helemaal in zijn greep heeft en houdt. Overigens geldt ook hier weer dat ik tot op het laatst allerlei verdachten had, maar eveneens tot op het laatst bleef ik wisselen van verdachte en bleef het boek spannend en meeslepend.

Conclusie
‘De therapeut’ van Helene Flood is wat mij betreft een echte aanrader. Een spannende, verrassende, meeslepende thriller, die je verrast tot de laatste pagina en die je stiekem wat nachtmerries zou kunnen bezorgen. Want wat gebeurt er allemaal? Wie is er te vertrouwen en kun je jezelf eigenlijk nog vertrouwen?

Meer informatie over De therapeut

Dit boek ook lezen?
Koop ‘De therapeut’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De therapeut
Auteur:
Helene Flood
Uitgeverij:
Cargo
Genre:
Thriller
Pagina’s:
352

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

7 gedachten over “Boekenpraat: De therapeut (Helene Flood)

Reacties zijn gesloten.