Boekenpraat: Time-out (Mirjam Schippers)

Het verhaal

Lynn Leeflang wil na de havo heel graag naar het conservatorium, maar krijgt te horen dat ze helaas niet wordt toegelaten. Na de eerste teleurstelling gaat ze op zoek naar een baan, maar ze weet niet goed wat ze wil.

Via een vriendin van haar broer hoort Lynn over een baan als au pair in Engeland. Een gezin zoekt daar een christelijke oppas om een half jaar voor hun twee kinderen te zorgen, zodat de moeder kan herstellen na een ongeluk. Hoewel Lynn heel graag naar Engeland wil, beseft ze dat dat betekent dat ze dan haar familie en vrienden een half jaar moet missen. Dat vindt ze extra lastig nu ze steeds meer het gevoel heeft dat ze voor Maurits meer voelt dan vriendschap.

Als Maurits aan Lynn vraagt wat ze denkt dat God zou willen dat ze doet, neemt Lynn een besluit. Ze gaat naar Engeland. Wat dat haar zal brengen, weet ze niet, maar ze weet wel dat dit een kans is die ze moet en mag grijpen. Vol vertrouwen stapt ze het vliegtuig in, op weg naar heel bijzondere maanden in Engeland.

Mijn mening

De ontwikkeling van Lynn
Lynn Leeflang is een ‘oude bekende’ uit Chaos. Na het lezen van haar verhaal was ik heel nieuwsgierig naar hoe zij zich verder zou ontwikkelen. In Time-out gaat het verhaal van Lynn verder. Waar zij in eerste instantie nog een echte puber is, zie je haar in Time-out uitgroeien tot een positieve jongvolwassene, die haar eigen weg in het leven zoekt.

Alledaags en toch bijzonder
In Time-out zullen veel christelijke tienermeiden zichzelf herkennen. Het is een positief, alledaags boek, waarbij alledaags een compliment is. Het boek beschrijft het gewone leven van veel tieners. Een boek waarin vriendschappen spelen, verliefdheden, heimwee, vragen en fijne avonden met vrienden.
Omdat Lynn een half jaar naar Engeland gaat, is haar leven verre van alledaags, maar haar gedachten en vragen zullen voor velen herkenbaar zijn.

Op een positieve manier is het christelijk geloof in het verhaal en het leven van Lynn verweven. Het is op zo’n manier onderdeel van het verhaal dat het heel natuurlijk voelt en je als lezer ook aan het nadenken zet.

Conclusie
Met Time-out heeft Mirjam Schippers een heerlijke, vlot lezende, positieve, christelijke, alledaagse roman geschreven waarin tienermeiden zich zullen herkennen en waarbij je af en toe even een traan weg moet knipperen. Het boek leest snel en makkelijk en je kunt het daardoor in één avond lezen. Aanrader voor (christelijke) tienermeiden!

Meer informatie over Time-Out

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Time-out’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Time-out
Auteur:
Mirjam Schippers
Uitgeverij:
De Banier
Genre:
Young Adult (christelijke roman)
Pagina’s:
223

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

10 gedachten over “Boekenpraat: Time-out (Mirjam Schippers)

  1. Ik vind het leuk dat Mirjam boeken schrijft waarin het Christendom een rol speelt. Veel mensen zullen zich hierdoor vast herkennen in de personages. Denk alleen niet dat de boeken iets voor mij zijn 😅.

    Like

  2. Leuk dat je een boek van Mirjam beschrijft. Ik vind het knap hoe ze zulke thema’s kan verwerken, en waarschijnlijk zullen veel meiden het een steun vinden. Want op die leeftijd zoek je toch naar herkenning of voorbeelden? Alhoewel ik geen religie volg, wil ik dat boek, en ook haar nieuwste toch eens lezen.

    Like

    1. Dat stukje herkenning maakt het boek denk ik zo sterk. En ik zie overigens ook echt verschil met het eerste deel van de serie. Deze leest (nog) fijner en ‘natuurlijker’. De nieuwste wil ik ook lezen, maar mijn bibliotheek snapt dat nog niet;).

      Like

  3. Weet je dat er een Harry Potter-personage is met dezelfde achternaam? Luna Leeflang (vertaling van Luna Lovegood). Vond ik grappig, gezien het feit dat jij (en veel lezers van christelijke romans) niet echt matchen met Harry Potter.

    Het verhaal klinkt voor mij persoonlijk iets te braaf, ik heb liever boeken met iets meer ‘pit’.

    Like

  4. Ook al ben ik niet de doelgroep, ik vind het wel leuk om Mirjams boeken te lezen. Deze heb ik nog niet gelezen, maar klinkt ook weer als een mooi verhaal.

    Like

    1. Het is echt leuk om in het verhaal ook haar ontwikkeling als schrijfster te zien. Dit leest echt anders dan het eerste deel van de serie, vond ik.

      Like

Reacties zijn gesloten.