Polderplaatjes ~ December 2021

December was een maand met héél veel mist en regen en grijze dagen. Toch lijkt het bij een blik op de foto’s die ik in december maakte alsof het een zonnige maand was met veel ‘blauwe dagen’. Dat heeft een nogal simpele reden: ik houd niet van grijs en regen en wél van blauw en licht. Zodra ik dus licht zie en blauwe lucht, maak ik heel veel foto’s. Zo lijkt het -zag ik toen ik mijn fotoalbum van 2021 maakte- alsof het best lekker weer was.

Wandel en fiets gezellig met me mee de maand december door in dertig foto’s.
Vanaf nu zie je de polderplaatjes wekelijks verschijnen op zaterdag. Gelijk een stuk overzichtelijker;).

Laat ik maar beginnen december zoals het vaak was: druilerig en grijs. Saai, mijns inziens.

Gelukkig heb ik inmiddels ontdekt dat mist best leuk kan lijken. Kwestie van de foto’s zwart-wit maken. Dan lijkt het best wat.

Snel door naar de bloemen dan maar, want op grijze dagen zoek ik extra hard naar kleur. Begin van de maand vond ik nog wat paddenstoelen, maar tot mijn grote schrik hebben zelfs de madeliefjes het, na de kou, nu moeilijk. Terwijl madeliefjes toch mijn hoop in donkere winterdagen zijn. Ze zijn er altijd en hebben de belofte van lente in zich… Nu hebben ze het dus moeilijk. En de paardenbloem heeft het ook opgegeven.

Door naar cadeaudagen. Er was één dag met een prachtige blauwe lucht, met een bijzondere wolkenpartij. En er was ook een dagje waarop het wel lente leek.

Die gevoelslente duurde natuurlijk niet lang. Dus ja, door naar de harde realiteit van december. Een heel gewone decemberdag ziet er namelijk toch meestal zo uit.

Rond Kerst werd het ineens ijskoud. Daar houd ik niet van, maar ik houd wél van de prachtige plaatjes die het oplevert. Oké, en ik houd ook van het licht en de blauwe lucht die we met de kou cadeau kregen.

Tot slot had ook in december de morgenstond weer goud in de mond. En o, wat was de zon welkom. Ik heb iedere zonnestraal gulzig in me opgenomen.

14 gedachten over “Polderplaatjes ~ December 2021

 1. Ik vind blauw met wolken meestal mooier als strak blauw. Behalve dan in de bergen. Daar moet het blauw zijn. Overigens spreekt men hier bij bewolkt meestal van “hochnebel”, met het idee, dat als je maar genoeg omhoog gaat, de bergen in dus, je eens (boven 1400 m) erboven uit komt. Wat vaak klopt. Maar toch doe ik dat te weinig. De wetenschap alleen fleurt mij al op. Succes!

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo zie je maar weer hoe subjectief een beeld van een maand is. Het lijkt zonnig, maar het was veel grijs. Ik vind dat altijd een merkwaardig besef, hoe relatief dingen en beelden kunnen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Maar druilerig en grijs geeft echt mooie foto’s, de bril is ook leuk, want ja zo was het wel…
  De foto’s van ijs kou kun je zo voor kaarten gebruiken

  Geliked door 1 persoon

 4. Och die blauwe luchten ik mis ze alweer. Herken de twee winterse dagen in je foto’s, prachtig deel vandaag pas de mijne door alles. Mist is zeker heerlijk in zwart wit maar kleur is natuurlijk ook een uitdaging;)

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik wil een elfstedentocht, voor mij vader. Daarvoor moet het koud en helder zijn. Kunnen we daar even voor duimen in januari?

  Like

Reacties zijn gesloten.