Bloginspiratie

Als ik niet kan slapen, ben ik geneigd allerlei blogideeën in mijn hoofd (en in mijn telefoon) uit te werken. En soms kan ik juist niet slapen omdát ik blogideeën aan het uitwerken ben. Volg je het nog? Hoe dan ook, tijdens de laatste keer dat ik bezig was met die blogideeën herinnerde ik me een geschreven lijstje met inspiratie. Tijd om dat er weer eens bij te pakken.

De lijst met bloginspiratie

Toen ik in januari 2019 begon met bloggen, had ik één grote angst: ik schrijf drie keer een blog en daarna is de inspiratie op. Die angst bleek nogal ongegrond, want de inspiratie raakt eigenlijk nooit op. Maar ja, die angst was er dus wel en destijds had ik in mijn hoofd allerlei ideeën om eens over te bloggen. Ik was bang dat ik die ideeën zou vergeten, dus ik pakte er een leeg notitieboekje bij en begon te schrijven. Een stuk of vier pagina’s schreef ik vol met blogideeën. Daarna verdween het notitieboekje in de kast en kwam het alleen nog tevoorschijn om wat blogdingen in op te schrijven zoals de kleurcode voor het groen van mijn linkjes.

De lijst met blogideeën pakte ik er eigenlijk nooit meer bij, want ik had altijd genoeg om te schrijven zonder die lijst te gebruiken.
Tot ik een poosje geleden ineens bedacht dat ik die lijst nog had liggen. Hij is lang. Heel lang. En wat schetste mijn verbazing? Zonder dat ik de lijst gebruikte, heb ik bijna alle blogideeën inmiddels in blogs verwerkt.

Waar ik bloginspiratie vind

Voor mij is bloggen eigenlijk heel simpel. Inspiratie ligt voor mij in vrijwel alles. Als ik op straat loop, kan ik in het minste of geringste een blog zien. Zo zweeft er al tijden een blog in mijn gedachten over de mensen die ik altijd tegenkom in de polder. Het zijn altijd dezelfde mensen en ik herken ze aan hoe ze lopen of aan hun jas of andere (eigen)aardigheden. Over zoiets kan ik dan dus een blog schrijven.

Ik merk ook dat ik steeds meer daar mijn inspiratie zoek. Nu mijn leven wat rustiger is, vind ik minder inspiratie in de ggz en bijvoorbeeld in allerlei onderzoeken of drama’s en dat is prima. Waar ik eerst elke drie weken mijn huisarts bezocht (altijd weer een bron van inspiratie, zo’n bezoekje), doe ik dat nu maar eens in de drie maanden. Kijk, daar gaat je schrijfstof al hè…

Maar zonder dollen: ik merk dat mijn inspiratie steeds meer uit de ‘gewone’ dingen komt en dat vind ik leuk om te zien. Uiteraard schrijf ik nog steeds veel over autisme, maar dat is voor mij nu eenmaal verweven met de gewone dingen.

WordPress doet tegenwoordig ook aan inspiratie

Sinds kort doet WordPress ook aan inspiratie. Elke dag stelt de app een vraag die je kunt beantwoorden. Ik doe dat niet, maar die vraag zou ik uiteraard ook kunnen gebruiken om een blog over te schrijven. Dan had ik bijvoorbeeld geschreven over tatoeages en waar ik die zou laten zetten (interessant onderwerp, vind ik) en vroegen ze ook een keer naar een beschrijving van je droomhuis. Aha, die hadden ze bij mij afgekeken, want daar schreef ik al eens over.

Tot nu toe had ik de ideeën van WordPress nog niet nodig om drie keer per week een blog met hersenspinsels te laten verschijnen. Toen ik begon aan nieuwe medicatie (voorgeschreven door de psychiater) had ik het er met mijn huisarts vooraf over dat het mijn creativiteit weg zou kunnen nemen. En hoewel het nu soms iets meer zoeken is naar een blogonderwerp dan vóór die medicatie is mijn schrijfhart gelukkig gebleven. En dus schrijf ik heerlijk verder, zonder lijstje met ideeën. Die ideeën werk ik zonder lijstje namelijk ook wel uit.

14 gedachten over “Bloginspiratie

 1. Ik heb vaak inspiratie en vergeet het dan omdat ik het niet opgeschreven heb… opschrijven en erover bloggen als ik tijd heb… dat werkt goed voor mij 🙂

  Like

  1. Ik moet zeggen dat ik soms ook wel even snel in mijn telefoon iets opschrijf, want dat schriftje ligt dan toch niet dichtbij genoeg.

   Like

 2. Ik houd inderdaad ook een (digitaal) lijstje bij met ideeën. Zodra ik een nieuw idee heb, zet ik het erin, omdat ik het anders sowieso vergeet haha 😛

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja dat ga ik ook doen, m’n ideeën opschrijven…
  Want wat je zegt over in bed liggen en niet kunnen slapen omdat je aan het uitwerken bent… zo herkenbaar, maar de volgende ochtend ben ik het gewoon kwijt.

  Like

 4. Ik probeer het meestal meteen in een blogtitel te ‘vangen’, zodat ik het meteen in de app kan zetten en op een later moment uit kan werken.

  Like

  1. O, gelijk in de app zetten is ook een briljant idee. Nu ben ik soms kwijt waar ik het heb gelaten.

   Like

 5. Inderdaad, gewoon in het dagelijkse leven is altijd wel inspiratie te vinden. Dat schrijf ik niet eens op want inspiratie wordt hoogstens verdrongen door andere inspiratie waardoor ik vaak een uur vóórdat ik ga schrijven nog niet weet “waar ik het over ga hebben”. 😉

  Like

 6. Ik heb altijd wat tijdloze blogs staan voor de periode dat ik weinig tijd heb, weinig ideeën heb ik niet heel vaak. Dat komt meestal door andere zaken. Ik gebruik geen kladjes meer maar Evernote en daar staat nog genoeg in om uit te werken.

  Geliked door 1 persoon

 7. Aangezien ik alleen over mijn leven blog, is er altijd wel wat te schrijven.
  Ik heb in het verleden wel eens van die vragen beantwoord. Is echter niet mijn kopje thee.

  Geliked door 1 persoon

 8. Heel leuk om te lezen! Inspiratie is er gelukkig altijd wel genoeg, hè. En wat leuk dat je al die ideeën die je ooit opschreef, toch al tot een blogpost verwerkt had. Waren wel echt ideeën die bij jou passen dus.
  Ik moet zeggen dat ik niet veel in de WP-app kijk, ik vind het frustrerend dat ik vaak niet kan reageren op een reactie via de app, of ik krijg een foutmelding of hij plaatst het zonder mijn avatar en dat ziet er dan weer niet leuk uit… Dus de functies uit de app gebruik ik meer via de site, omdat het daar bij mij wel werkt.

  Like

  1. Ik gebruik de app ook alleen om even snel naar statistieken te kijken. Om te schrijven of te reageren gebruik ik net als jij altijd de website, want ik herken de ‘gebreken’ van de app.

   Like

Reacties zijn gesloten.