Wandelen in de regen

Als ik me van A naar B moet verplaatsen en het regent, is de verleiding om de auto te pakken heel groot. Als het regent en ik wil naar buiten voor mijn dagelijkse dosis vitamine Buiten, is het echter een heel ander verhaal. Dan kom je me zomaar helemaal vrijwillig tegen in de stromende regen.

Elke dag naar buiten
Buiten is voor mij de plaats waar ik rust vind. Mijn hoofd draait meestal overuren als ik naar buiten ga, maar na een kwartiertje buitenlucht ontstaat er vaak rust. Ik hoor de vogels, de kikkers, de eenden en de koeien en ik voel de wind door mijn haren. Heerlijk vind ik dat.

In de ideale omstandigheden is het zo’n twintig graden, is de lucht mooi blauw en schijnt er een fijn zonnetje. Bij grijs weer is de zin om naar buiten te gaan meestal een stuk minder. Dan ga ik ook wel, maar dan is de stap over de drempel toch net een beetje moeilijker. Geloof het of niet, als het regent, stap ik ook heel makkelijk naar buiten voor mijn dagelijkse rondje. Heel, heel graag zelfs.

Wandelen in de regen
Dat klinkt vreemd hè, dat ik heel graag wandel in de regen. Toch is dat waar. Het is heus niet zo dat ik het leuk vind als het een week grijs en regenachtig is, maar soms komt die regen me heel goed uit, bij voorkeur op mindere dagen.

Nog niet zo heel lang geleden had ik een rotdag. Buiten was het een beetje wisselvallig. Prima, want ik was bezig om mijn huis zijn wekelijkse schoonmaakbeurt te geven, dus ik had er weinig last van. En ik had paniek, dat ook. Paniek hoort buiten; daar kan hij uitgelaten worden. Graag los, zodat ie een eind bij me vandaan rent.

De paniek belde eerst nog even met de huisarts en ja, natuurlijk raadde die aan dat ik naar buiten moest. Dat was ik dan ook stellig van plan. Ik at nog even wat, keek naar buiten en… ik zag stromende regen. Ik appte een vriendin: O yes, het regent. Komt goed uit. Ik wil niemand zien vandaag, dus ik duik lekker onder m’n paraplu.

Dat wandelen in de regen heeft voor mij alleen maar voordelen: Er is verder niemand; de mensen die er wel zijn, hoef ik niet te zien (want mijn paraplu fungeert als schild) en ik loop dus geen risico op kletspraatjes.

Oja, en dan nog wat. Dat getik op mijn paraplu vind ik heel erg rustgevend. Wist je dat elke paraplu weer anders klinkt? Geloof het of niet, het is echt zo. Ik heb zelfs een paraplu die vanwege het bijbehorende geluid favoriet is.

Aan het eind van de dag belde de huisarts nog even: “Hoe is het nu? Wat heb je vanmiddag gedaan?” “Ik leef nog. Ik heb gewandeld. In de stromende regen.” Ik probeerde die stromende regen zielig te laten klinken, maar daar trapte hij niet in: “En dat vond jij stiekem heerlijk.” Juist ja, dat vond ik stiekem heerlijk. Die twee zwembaden die ik er gratis bij kreeg in m’n schoenen? Ach ja, die waren na drie dagen weer opgedroogd.

17 gedachten over “Wandelen in de regen

 1. Ik vind wandelen in de regen dus ook heerlijk. Ik hou van de geur en het geluid van de regen op mijn paraplu. En helemaal op mindere dagen is het fijn als het weer een beetje matcht met je stemming, haha.

  Like

  1. Precies, op mindere dagen is het perfect! Vooral omdat ik dan geen zin heb om andere mensen te zien.

   Like

 2. Ik vind regen altijd erg gezellig. En het weerhoudt me er ook niet van om te gaan hardlopen. Zoals de Zweden zeggen: ‘Slecht weer bestaat niet. Alleen slechte kleding.’

  Like

  1. Ja, de Zweden snappen dit soort dingen iets beter. Hoewel ik niet jaloers ben op hun winters😉.

   Like

  1. Stortregen kan inderdaad lastig zijn onder een paraplu, maar ja, dan spring ik daarna wel onder een warme douche.

   Like

 3. Ja hoor, best lekker om in de regen te wandelen, mits ik niet “ergens heen hoef”Maar als ik daarna thuis gewoon lekker droog spul aankan is het geen probleem en herken ik wel wat van jouw pleziertjes.

  Like

  1. Precies. Als ik ergens naartoe moet, loop ik alleen maar te mopperen op de regen. Dan wel 😉.

   Like

 4. Ik fiets liever naar huis in de regen dan dat ik in zo’n muffe bus moet zitten. En dan thuis onder de douche door, zooi in de wasmachine en onder een dekentje met koffie. De herfst komt eraan ik wacht op een even schuilen hoosbui waarna de zon weer doorkomt.

  Like

  1. Naar huis is te doen, omdat je dan onder de douche kunt springen. Maar ergens anders heen vind ik dan weer een heel ander verhaal.

   Like

 5. Ik had dit ook kunnen schrijven , ha ha zo herkenbaar .
  Bijna niemand die dit echt begrijpt , maar zoals ik nu dus bij jou lees , zijn dit meer mensen die het heerlijk vinden , het brengt me zelfs meer rust dan als de felle zon schijnt . En mijn buddy hulphond vind de regen ook totaal geen probleem dus kan altijd lekker samen gaan met hem letterlijk door weer en wind

  Like

Reacties zijn gesloten.