Hé, stofzuiger/herrieschopper!

Hallo stofzuiger,

Mag ik me even tot jou richten? Ik vind je namelijk een held. Je maakt het huis wekelijks stofvrij en af en toe buig je je ook nog eens over de bank. Vroeger deden mensen het zonder jou en ik heb respect voor die mensen, want ik doe het ze niet graag na.

Je bent dus echt een geweldige uitvinding; dat staat buiten kijf. Toch hebben wij een wat moeizame relatie.

Toen ik nog werkte, moest ik je één keer per week gebruiken om de klas te stofzuigen. Ten eerste waren de mensen die je voor me hadden gebruikt vaak niet zo heel voorzichtig geweest. Je lieflijke mondje zat dus vaak vol ijslollystokjes en andere grote dingen die je helemaal niet kon verwerken. Jammer voor jou, maar vooral voor mij. Ik moest dan eerst je tanden poetsen en kon dan aan de slag. Ik geef gelijk toe dat je ook in mijn klas je echt weleens verslikt hebt in grote dingen. Sorry nog daarvoor.

Ook zoiets: Altijd als je mijn klas moest doen, was je buikje al vol. Kon ik eerst weer ergens op zoek naar een nieuwe maag voor je. Als ik die dan eenmaal gevonden had, ging je er weer vol goede moed tegenaan.

Thuis gaat het gelukkig wat makkelijker. Daar heb je mijn favoriete kleur rood en gelukkig zit je buikje daar een stuk minder snel vol dan in de klas. Bovendien hoef ik eigenlijk nooit je tanden te poetsen, want grote dingen hoef je hier niet te eten.

Tot zover even al het leuks. Tijd om over te gaan naar mijn klacht. Want, lieve stofzuiger, wáárom maak je zo’n herrie? In de klas was het echt handig geweest als ik je vaker dan één keer per week had gepakt, maar dan was ik ook minstens een half uur bezig met je en dan werd ik gek van je herrie. Thuis vind ik je herrie ook bijna niet te doen. Ik heb je daar maar hooguit een kwartiertje nodig en toch maak je me iedere keer weer licht agressief.

Eén van je zusjes woont bij mijn bovenbuurvrouw. Leuk voor je zusje, want de bovenbuurvrouw en zij hebben echt een innige relatie, maar ik vind ’t maar niks. Ten eerste de herrie van je zusjes motor en dan nog het gebonk tegen plinten, kasten en weet ik veel wat nog meer. Om nog maar te zwijgen van de herrie van de heen en weer gaande beweging over de vloer.

Dus, lieve stofzuiger, ik vind je echt leuk, geloof me. Maar wil je bij het krijgen van je kinderen er een beetje op letten dat je iets minder herriegenen doorgeeft? Dan ga ik van je nageslacht echt nog veel en veel meer houden dan van jou!

Met een zeer stille groet,

Naomi

20 gedachten over “Hé, stofzuiger/herrieschopper!

 1. Een stofzuiger kan inderdaad op de zenuwen werken. Maar dat heb ik dan weer niet met mijn heerlijke robot stofzuiger. Het geluid dat hij maakt geeft me juist een prettig gevoel: ‘Daar wordt gewerkt!’ En ondertussen zit ik lekker te bloggen en is het leven goed : )

  Like

  1. Haha, zoiets als je wasmachine. Die maakt ook ‘herrie’, maar dat is een stuk minder erg, vind ik.

   Like

 2. Mijn stofzuiger maakt bovengemiddeld veel lawaai :/ Zelf heb ik daar geen last van en ik vind het zonde om enkel vanwege die reden een andere aan te schaffen… Maar om de relatie met mijn huisgenoten goed te houden probeer ik het stofzuigen zowel qua tijdstip als qua duur wel zo “vriendelijk” mogelijk in te plannen. Niet ’s morgens om zeven uur, bijvoorbeeld.

  Like

  1. Haha, nee, dat doe ik ook niet hoor, hoewel ik soms ’s nachts niet kan slapen en dan ’t liefst even ga schoonmaken. Maar dat doe ik dus maar niet. Die van mij heeft inmiddels meerdere kuren, dus ik zal toch binnenkort naar een vervanger moeten zoeken.

   Like

 3. Het stofzuigloze tijdperk… praat me er niet van, ik moest mijn moeder vaak helpen……zeil dweilen, het kleed dat er op lag buiten kloppen of de hele boel met een kleine beurt met de zwabber en stoffer en blik bewerken.
  Nee hoor, laat maar komen die stofzuiger dán maar herrie die ik inderdaad ook niet zo kan waarderen;-)

  Like

 4. Misschien een I Robot nemen die je op afstand kunt bedienen en het werk doet voor je als je eens niet thuis bent? 🙂
  (Humor)

  Like

  1. Dat voelt ook wel gewoon lekker he… Mijn wasmachine draait ook vaak als ik niet thuis ben. Loop ik buiten en dan kan ik helemaal blij worden van ’t idee dat ondertussen de was gedaan wordt. 🙈

   Like

 5. Haha heerlijke blog en ik snap je helemaal het is een waardeloos geluid. En degene die het niet of minder doen zijn zo enorm duur.

  Like

 6. Pingback: Stille huisgenoot

Reacties zijn gesloten.