Stille huisgenoot

Hallo stille huisgenoot,

Je bent zó welkom! Ik schreef je voorganger eerder een brief en die brief was helemaal niet zo aardig, maar van jou houd ik heel veel.

Opeens was je daar: mijn nieuwe stofzuiger. Nou, opeens, je kostte me gewoon een ribje uit mijn lijf, maar vooruit dan maar. Je voorganger werd ineens wel heel erg vervelend. Ik moest steeds aan het snoer trekken om hem nog iets te laten doen en eigenlijk liet het resultaat vaak heel wat te wensen over. Snap ik ook wel, na die stomme brief die ik schreef. Het was mijn verdiende loon.

Maar goed, toen kwam jij dus. Ik kocht je omdat je voorganger dienst begon te weigeren. Snel op een drukke zaterdagmorgen naar de winkel om je uit te zoeken. Een aardige verkoper hielp me. Ik vertelde hem dat je aan wat eisen moest voldoen. Ik vond het belangrijk dat je niet te veel herrie zou maken, dat je goed zou werken en ik wilde ook weleens een stofzuiger zonder zak. Want nouja, elke keer is die zak vol en dan moet ik er weer aan denken om nieuwe zakken te kopen en daar ben ik niet zo goed in.

Ik nam je mee naar huis. In de auto bleef je rustig op de achterbank zitten. Je bemoeide je nergens mee. Heerlijk. Thuis zette ik je verschillende onderdelen in elkaar en toen moest ik eerst wat dingen testen. Ik liet je voet over de grond gaan. Heen en weer. Je maakte bijna geen geluid. Ik drukte op de startknop. Je motor begon tevreden te zoemen, maar maakte stukken minder herrie dan die van je voorganger. Feest! Ik hield toen al van je.

Een paar dagen later ging ik aan de schoonmaak en liet ik je kennismaken met het hele huis. Je rust was nog steeds heerlijk. Daar kwam bij dat je prima functioneerde. Een beetje confronterend was dat trouwens wel, want door het doorzichtige reservoir voor vuil zag ik ineens hoeveel stof ik had verzameld sinds de laatste keer dat je voorganger het huis had bekeken.

Je had nog een laatste verrassing voor me in petto. Aan de zijkant van je voet heb je zachte ‘stootkussens’. Ik kan je tegen kasten, plinten en andere meubels gooien en dan nóg maak je geen herrie. Jij, mijn stille vriend, bent dus zó welkom! Je maakt het bijna leuk om te stofzuigen. Ho, wacht, ik zei bijna.

Tot slot zou ik bijna overwegen om nog een tweelingzusje van je te kopen. Niet voor mezelf hoor, maar voor de bovenbuurvrouw. Haar relatie met de stofzuiger is veel inniger dan die van mij met jou, dus je tweelingzus zou het er prima naar haar zin hebben. En wij zouden het niet eens meer horen als de bovenbuurvrouw je zusje weer een rondleiding geeft. Zou toch fijn zijn?

Liefs,

De bijna-van-stofzuigen-houdende huisvrouw

16 gedachten over “Stille huisgenoot

  1. Haha, ik heb echt genoten van deze post 😂 Heerlijk hoe je zo je liefde hebt geuit over deze huisgenoot. Mijn stofzuiger gaat al om het minste op zijn zij of rug liggen. Aansteller die ‘ie is.

    Like

    1. Geen idee. Niet heel stil hoor. Volgens mij tikte die echt de 70 DB nog wel aan. Maar hij is wel een stúk stiller dan zijn voorganger.

      Like

Reacties zijn gesloten.