Boekenpraat: In de maneschijn (M.J. Arlidge)

Het verhaal

Het is zomer. Je zet je tent op op een rustige camping en gaat heerlijk slapen. Als je de volgende morgen wakker wordt, blijkt je partner niet meer in de tent te liggen en is er geen enkel spoor meer van die verdwenen partner te vinden. Totdat het lichaam gevonden wordt door een boswachter. Het hangt aan een boom, ondersteboven en is doorboord met pijlen.

Het overkomt vakantiegangers in de bossen in de buurt van Southampton. Inspecteur Helen Grace krijgt de taak om de moordenaar te vinden. In het bos vinden Helen en haar team vermoorde dieren, een verwilderde man, maar niet de moordenaar. Wie is hij? Waar houdt hij zich schuil?

Dan wordt een tweede slachtoffer gevonden. Het is duidelijk dat het om dezelfde dader gaat, maar wat is het verband tussen de slachtoffers of is er geen verband? En dan is er ook nog Emilia, de verslaggeefster van de plaatselijke krant. Zij maakt één van Helens collega’s verdacht. Helen twijfelt niet aan haar collega’s, maar is dat wel terecht? Helen richt zich volledig op de zoektocht. Die vindt plaats in een vrijwel ondoordringbaar deel van een bos. Als opgejaagd wild gaat Helen op zoek, met gevaar voor eigen leven. Is er nog iemand te redden?

Mijn mening

Het achtste deel in de serie over Helen Grace is dikker dan de eerste delen. Wat mij betreft alleen maar positief.

In het boek maken we kennis met twee nieuwe collega’s van Helen. Dat geeft weer wat nieuwe input aan de serie. Ik vond het zeker van toegevoegde waarde om weer nieuwe personages in Helens directe omgeving te leren kennen. Bovendien kon ik weer wat puzzelstukjes leggen over het verleden van Helen.

Het boek speelt zich voor een groot deel af in de bossen. De schrijver geeft de mysterieuze, spannende sfeer goed weer. Ik waande me af en toe ook even tussen de bomen en zag door diezelfde bomen het bos niet meer als het ging om het vinden van de dader. Heel even dacht ik halverwege het boek eens een keer de dader te kennen. Wat bleek? Ook in dit achtste deel wist Arlidge me weer te verrassen.

Er komt vast nog een deel en wat mij betreft liever vandaag dan morgen!

Meer informatie over In de maneschijn

Dit boek ook lezen?
Klik hier om ‘In de maneschijn’ te bestellen bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: In de maneschijn
Auteur:
M.J. Arlidge
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
523

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

2 gedachten over “Boekenpraat: In de maneschijn (M.J. Arlidge)

  1. Ik heb geloof ik 1 boek gelezen van deze auteur: Iene miene mutte. Die vond ik leuk, maar toch niet zo dat ik daarna meer boeken van deze schrijver ben gaan lezen.

    Like

    1. Ja, dat is inderdaad van deze serie ook. Jammer dat ’t niet je ding was, want anders had je weer behoorlijk wat boeken kunnen lezen;).

      Like

Reacties zijn gesloten.