Boekenpraat: Zwarte ziel (Angelique Haak)

Het verhaal

Twee tieners doen een gruwelijke vondst tijdens een middag zwemmen in de Maas. Er ligt een kind in de Maas en ze is op zeer gewelddadige wijze vermoord.

Rechercheur Jennifer Brugman krijgt met haar team de opdracht om de dader op te sporen. Al snel blijkt er echter nog een kind spoorloos te zijn. Zullen ze dit tweede kind straks ook vermoord terugvinden of is er nog iets te doen om dit kind te redden?

Bij deze zaak krijgt Jennifer hulp van paragnoste Evie. Jennifer is daar niet zo happig op, want ze vindt het allemaal maar vreemd, het werk van paragnosten. Als Evie zich dan ook nog met privéleven van Jennifer gaat bemoeien, is Jennifer er helemaal klaar mee. Toch blijft het knagen, want wat als Evie gelijk heeft en Jennifer ook thuis te maken heeft met dreigend gevaar?

Mijn mening

Rechercheur Jennifer Brugman
‘Zwarte ziel’ is het derde boek over rechercheur Jennifer Brugman en ik las dit boek dan ook vol verwachting. De eerste twee delen waren spannend en Jennifer vond ik een interessant personage, dus over haar wilde ik meer lezen. In dit derde deel leer je Jennifer nog beter kennen en dus maakte dit boek de verwachtingen waar. Jennifer is een eigenzinnige, doortastende, soms onzekere rechercheur, met een boeiend privéleven.

Gruwelijke zaak
De zaak in dit boek is gruwelijk. Het gaat over jonge kinderen die vermoord en/of vermist zijn. Het vreselijke is dat deze dingen regelmatig in werkelijkheid gebeuren en het is echt onvoorstelbaar hoe erg dat moet zijn voor de betrokken families. Op een begrijpelijke, geloofwaardige manier lees je hoe aan zo’n zaak wordt gewerkt door een team van agenten en rechercheurs.

Paragnoste
Dat er in dit boek een rol is weggelegd voor een paragnoste vond ik in eerste instantie niet geweldig. Ik was er behoorlijk sceptisch over, maar bleek daarin niet de enige. Dat geldt namelijk ook voor de hoofdpersonages in het boek. Angelique Haak is er wat mij betreft in geslaagd om op een niet-zweverige manier weer te geven hoe de politie zich kan laten adviseren door een paragnost.

Conclusie
Een spannend derde (en ik vermoed laatste) deel in de serie over Jennifer Brugman, over een gruwelijke zaak. De moeite van het lezen waard, waarbij ik wel zou aanraden om eerst de andere twee boeken over Jennifer Brugman te lezen.
Boek 1: Een nieuw begin.
Boek 2: Uitgeschakeld.

Meer informatie over Zwarte ziel

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Zwarte ziel’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Zwarte ziel
Auteur:
Angelique Haak
Uitgeverij:
De Crime Compagnie
Genre:
Thriller
Pagina’s:
400

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

8 gedachten over “Boekenpraat: Zwarte ziel (Angelique Haak)

    1. Laat ik het zo zeggen: wat de paragnoste dacht, dacht ik al in ’t vorige boek, dus ik vond ’t een kwestie van gezond verstand😜.

      Like

  1. Ik houd nooit zo van boeken met een rechercheur in de hoofdrol. Om die reden heb ik ook alle boeken van Nicci French over die Frieda of zo links laten liggen. Alleen Poirot en Mrs. Marple kan ik waarderen.

    Like

Reacties zijn gesloten.