Boekenpraat: No fear (Mirjam Schippers)

Het verhaal

De vijftienjarige Roos Leeflang geniet van haar vriendinnen en familie, net als van haar schoolleven in vwo 4. Maar ’s avonds laat, als ze in bed ligt, slaan haar gedachten soms op hol. Roos is al een paar keer ziek geweest. Ze dacht dat het buikgriep was, maar waarom kreeg verder niemand anders thuis het? En waarom kreeg ze het twee keer achter elkaar? Bovendien heeft Roos vaak buikpijn. Straks is ze ernstig ziek, net als één van haar favoriete docenten, die pas overleed aan kanker.

Roos wil niet naar de dokter, maar als haar klachten aanhouden, gaat ze toch. Er volgt een traject van onderzoeken en Roos wacht in spanning af wat de uitslag zal zijn. Ondertussen laten haar angstgedachten haar niet los.

Mijn mening

Boek vol herkenning voor tienermeiden en zieken
Mirjam Schippers heeft met ‘No fear’ een boek geschreven dat bij tienermeiden veel herkenning zal oproepen. Daarnaast zal iedereen met dezelfde klachten als Roos veel kunnen leren door het lezen van dit boek. Niet door een stuk theorie, maar gewoon door de ervaringen van Roos te lezen.
Het boek heeft een christelijke signatuur. Het christelijke leven zit door het hele boek heen verweven. Wellicht beperkt dat het lezerspubliek tot voornamelijk christelijke tienermeiden, maar ik vond het in dit boek een mooie (en heel persoonlijke!) toevoeging.

Binnen- en buitenwereld
Roos probeert haar lichamelijke klachten én haar angsten te verbergen voor de buitenwereld. Zelfs voor haar vriend Mart en haar beste vriendinnen. Ook dit thema zal voor veel tieners herkenbaar zijn.
Mirjam Schippers leeft zich in dit boek in in de wereld van jonge meiden en geeft niet alleen een inkijkje in hun dagelijks leven (zoals hobby’s en contact met vriendinnen), maar ook in hun binnenwereld.

Het is een boek voor jongeren, maar ondanks dat heb ook ik het met veel plezier gelezen. Daarnaast leest het boek ‘makkelijk weg’, al was het alleen al om het wat grotere lettertype, maar ook vanwege de schrijfstijl.

Conclusie
‘No fear’ is een boek van Mirjam Schippers dat gaat over Roos Leeflang. Roos heeft last van lichamelijke klachten en van angsten. Ze zou naar de dokter moeten, maar dat vindt ze eng. Ze is bang voor wat ze dan zal horen. In dit verhaal volg je de zoektocht van Roos naar de oorzaak van haar klachten én de worsteling met haar angsten.
Het is een Young Adult met een christelijke signatuur. Bij veel tienermeiden zal dit boek herkenning oproepen, evenals bij jongeren én volwassenen met dezelfde medische klachten als Roos.
Het boek leest alsof je even bij Roos achterop de fiets mee mag en zo een kijkje in haar leven krijgt. Aanrader voor (christelijke) tienermeiden en voor volwassenen die graag een jeugdboek lezen.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over No fear

Dit boek ook lezen?
Koop ‘No fear’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: No fear
Auteur:
Mirjam Schippers
Uitgeverij: De Banier
Genre:
Roman (Young Adult)
Pagina’s:
232

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: No fear (Mirjam Schippers)

  1. Leuk, jouw verslag. Ik moet het nog lezen. Het ligt te wachten. De christelijke signature van haar eerdere boeken heeft mij als niet_ religieuze niet gestoord. Het hoort bij het leven van een deel van de bevolking, en dat leven wordt hier beschreven. Ik vind het jammer als mensen het om die rede niet zouden lezen. Mirjam schrijft gewoon heel goed en kan zich erg goed inleven in anderen.

    Like

    1. Het laat zien dat jij zonder oordeel openstaat voor verschillende levenswijzen en dat vind ik mooi. Helaas heb ik in mijn leven geleerd dat dat niet voor iedereen geldt. Ik denk dat dat ook maakt dat ik het dan vooral aanprijs voor christelijke lezers.

      Like

  2. Om even een zeur te zijn: waarom is dit een Engelstalig boek als het voor de Nederlandse markt is geschreven en de auteur ook Nederlands is?

    Like

    1. Dat wordt vanzelf duidelijk in het boek. Het is een uitspraak van één van de karakters die veel gaat betekenen voor de hoofdpersoon;).

      Like

Reacties zijn gesloten.