Welkom zomer en dag m’n liefste lente

Gisteren is de zomer officieel begonnen en natuurlijk wil ik die warm welkom heten hier op mijn blog. Ik blijf het moeilijk vinden om te kiezen tussen de lente en de zomer als favoriet seizoen, dus daarom heet ik ze gewoon maar allebei altijd heel hartelijk welkom hier.

De herfstzomer van 2021

Laten we nog heel even teruggaan naar de zomer van 2021. Ik noemde die al vrij snel een herfstzomer. Het is een paar keer een week lekker weer geweest, maar ik vond het toch vooral herfst vorig jaar. Dat leverde prachtige polderplaatjes op, waaronder één van mijn favoriete polderplaatjes ooit (bovenaan deze blog), maar verder vond ik het niets.

Verder was de zomer van 2021 er voor mij vooral één van uitputting. Daardoor was ik thuis. Nu vind ik thuis zijn heerlijk, maar dit was té. Ik was al aardig op weg om te slagen voor de inburgeringscursus voor het bejaardentehuis.

Luie, lome dagen

In de zomer houd ik van warme, luie, lome dagen. Ik heb nooit heel veel last van de warmte en heb bovendien de mazzel dat mijn huis niet snel opwarmt. Als het buiten al bloedheet is, blijft het in huis nog een paar dagen heerlijk koel. Buiten vind ik het ook niet erg, totdat ik er op een gegeven moment ineens helemaal klaar mee ben. Dan voel ik me een plofkip en wil ik dat het afkoelt. Maar dat moment duurt bij mij vrij lang.

Ik houd van de warmte omdat ik mezelf dan toesta om niets te doen. Het is immers te warm om te gaan schoonmaken of iets anders nuttigst te doen? Lezen dus of puzzelen of diamond painten.
Dat soort dagen vind ik heerlijk, maar ik hoop ook op andere dagen.

De hort op

Na de zomer van 2021, waarin ik vooral sliep en andere bejaardenactiviteiten ondernam, hoop ik dit jaar toch op een wat actievere zomer. Ik zou het heerlijk vinden als het me lukt om mijn polderrondjes een paar keer te vervangen door rondjes op een andere plek: in het bos, aan het strand of waar dan ook.

Af en toe een uitje lijkt me heerlijk. Kilometers maken met de auto (ja, slecht voor het milieu, maar ik houd van scheuren in mijn autootje) en met de fiets. Net als een paar jaar geleden lijkt het me wel leuk om met behulp van de knooppunten gewoon rondom huis eens wat andere rondjes te fietsen dan de rondjes die ik altijd fiets.

Het hoeft allemaal niet ingewikkeld. Ik wil niet op vakantie, want dat vind ik alleen maar stressvol. Maar af en toe een dagje de hort op lijkt me toch wel heel erg fijn en de zomer is daar nu eenmaal het ideale seizoen voor, vind ik.

Hollandse zomer

Eigenlijk wil ik gewoon een echte Hollandse zomer. Een hittegolfje voor de bejaardenactiviteiten als puzzelen en lezen en wat koelere dagen voor dagjes uit. Moet kunnen toch? Zelfs als de zomer zou worden als de heerlijke lente, ben ik al tevreden. Het was een heerlijk voorproefje.
Welkom zomer!

Dag m’n liefste lente…

Tot slot nog een afscheid van de lente. Je ziet in dit filmpje heel veel polderplaatjes en dat zijn er veel meer dan je zag in blogs. Dus hier is dan nog één keer de lente van 2022, in chronologische volgorde.

6 gedachten over “Welkom zomer en dag m’n liefste lente

  1. Leuk gedaan het afscheid van de lente!
    Ik ben niet zo’n warmtemens… maar zoals het deze week is is het prima en inderdaad als het te warm wordt doe ik gewoon lekker niets, ik lees wel, hoor!

    Geliked door 1 persoon

  2. Laat de zomer maar komen, al ben ik al heel tevreden met het heerlijke voorjaar. En verder wacht ik maar af wat er nog komt.

    Like

Reacties zijn gesloten.