Boekenpraat: Vergeef me (J.D. Barker)

Het verhaal

Rechercheur Sam Porter is al maanden op zoek naar Anson Bishop. Bishop wordt verdacht van een serie gewelddadige moorden en pogingen tot moord. Porter heeft van de zoektocht iets persoonlijks gemaakt. Hij moet en zal Bishop voor de rechter krijgen.

Dan ineens geeft Bishop zich over. Terwijl Bishop gevangen zit, worden vier lijken gevonden. Dat de zaken verband met elkaar houden, is duidelijk. Maar hoe kan dit? Bishop zit vast en toch gaat het moorden, volgens zijn werkwijze, door. Is hij dan toch niet de seriemoordenaar die ze zoeken?

Bishop zelf geeft in de verhoren het verhaal een heel andere wending. Hij beschuldigt rechercheur Sam Porter. Daarmee komt het hele onderzoek op losse schroeven te staan en is niets meer zeker.

Mijn mening

Derde (en laatste) boek over rechercheur Sam Porter
Dit is het derde en afsluitende boek over rechercheur Sam Porter. Het eerste (Horen, zien, zwijgen) en tweede deel (Het vijfde meisje) vond ik heel erg goed en spannend en daarom had ik met veel ongeduld gewacht op dit vervolg. Sam Porter is in dit derde boek nog steeds bezig met de zoektocht naar Bishop en naar het waarom van de daden van Bishop.
Wie het boek wil lezen, heeft wel echt de informatie uit deel één en twee nodig om dit derde deel te kunnen volgen.

Dromen over een boek: bloedstollend spannend
Dit boek hield me zó in zijn greep dat ik er slecht van sliep. Ik was ’s nacht in een sluimertoestand dit boek in mijn hoofd af aan het schrijven. Dat geeft aan dat J.D. Barker erin geslaagd is de lezer te boeien. Het boek is vanuit verschillende perspectieven (in beschrijvende vorm) geschreven. Steeds als er een ontknoping lijkt te komen, springt het boek weer over naar een ander personage, waardoor een eventuele ontknoping nog even op zich wachten.

Keer op keer draait Barker de zaken zó dat ik steeds weer het spoor bijster was, op een positieve manier. Ik dacht elke keer de zaak opgelost te hebben, maar dan kwam er weer een brokje informatie dat alles veranderde. Heel erg boeiend en goed gedaan!

De kater van het slot
Het slot van het boek had ik in mijn sluimertoestand ’s nachts al bedacht. En toen was er de volgende dag het slot van het boek. Heel eerlijk? Ik zou willen dat ik het bij mijn eigen slot had gelaten. De ontknoping is bizar, maar zó bizar dat ik het ongeloofwaardig vond. De recensies zijn lovend, dus er zijn genoeg lezers die dit heerlijk vinden, maar voor mij was dit het niet. Jammer. Ik bleef echt met een kater achter. Een goed boek, als afsluiting van een goede serie, maar van mij mag het laatste hoofdstuk herschreven worden om het geloofwaardig te houden.

Conclusie
Spannend boek, dat je vanaf het begin weet te boeien. De informatie uit de eerste twee delen heb je nodig om dit derde deel te kunnen lezen. Verrassend en spannend, maar voor mij is het boek toch een tegenvaller, vanwege het in mijn ogen ongeloofwaardige, vergezochte slot.

Meer informatie over Vergeef me

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Vergeef me’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Vergeef me
Auteur:
J.D. Barker
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
510

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

7 gedachten over “Boekenpraat: Vergeef me (J.D. Barker)

  1. Dat eerste boek las ik al ooit en vond ik ook geweldig. Deel twee heb ik op mijn e-reader staan, dus dank voor de reminder!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.