Boekenpraat: Maakbaar (Mariette Zweers)

Het verhaal

Flaptekst:
Anna heeft een succesvol leven opgebouwd in het noorden van het land, ver weg van haar geboortedorp aan de Nederlandse kust. Ogenschijnlijk ontbreekt het haar aan niets: ze heeft een eigen bedrijf, een liefhebbende man en twee leuke kinderen. Niemand kent de ware reden van haar abrupte vertrek uit het dorp, ruim twintig jaar eerder.
Als Anna de manipulatieve Miriam tegenkomt, een vriendin van vroeger, wordt ze geconfronteerd met haar verleden. Stukje bij beetje komt aan het licht wat ze altijd verborgen wilde houden en wordt haar zorgvuldig opgebouwde bestaan aan het wankelen gebracht.

Mijn mening

De thriller die in mijn beleving geen thriller is
Dit boek is volgens de kaft een literaire thriller. Ik zou dit boek echter eerder een roman met een wat mysterieus tintje noemen. Vanaf het eerste moment is duidelijk dat er iets ‘niet klopt’ en dat Anna iets verbergt. Auteur Mariette Zweers bouwt het verhaal op een mooie manier op, waarbij er steeds een laagje dieper duidelijk wordt van het leven van Anna en met name van haar verleden.
Lange tijd is onduidelijk wie er ‘fout’ is: is Anna fout of zit manipulatieve vriendin Miriam fout? Die vraag en zoektocht maakte het verhaal voor mij interessant om te lezen.
Al met al vertelt het boek wel een goed opgebouwd verhaal, maar ik miste spanning en hier en daar ook wat vaart. Een leuk boek voor tussendoor.

Conclusie
Het boek ‘Maakbaar’ van Mariette Zweers draait om het leven van de voor het oog succesvolle Anna. Zij heeft voor de buitenwereld alles wat ze zich maar kan wensen. Maar als steeds meer van haar verleden wordt opgerakeld, dreigt ze alles kwijt te raken.
Dit boek wordt verkocht als thriller, maar was voor mij meer een roman met een mysterieus tintje. Het verhaal is goed opgebouwd, maar miste voor mij spanning en hier en daar ook wat vaart.
⭐️⭐️⭐️

Meer informatie over Maakbaar

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Maakbaar’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Maakbaar
Auteur:
Mariette Zweers
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Genre:
Thriller
Pagina’s:
295

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

3 gedachten over “Boekenpraat: Maakbaar (Mariette Zweers)

Reacties zijn gesloten.